Руският президент Владимир Путин разговаря отново с израелския премиер Нафтали Бенет за

...
Руският президент Владимир Путин разговаря отново с израелския премиер Нафтали Бенет за
Коментари Харесай

Лидерите на Русия и Израел разговаряха за Украйна

Руският президент Владимир Путин беседва още веднъж с израелския министър председател Нафтали Бенет за спора в Украйна, осведоми Ройтерс. Кремъл съобщи, че диалогът е бил извършен по искане на израелската страна.

Израелски представител сподели, че Бенет, който беседва с украинския президент Владимир Зеленски в събота вечер, е напуснал съвещанието на кабинета за диалога с руския президент Путин, който е траял към час и половина.

Бенет организира голям брой диалози както с Путин, по този начин и със Зеленски в опит да подкрепи напъните за разрешаване на спора. Последният е бил отдаден на напъните за преустановяване на огъня, както и за израелската филантропична помощ в района, съгласно израелския чиновник.

Израел в понеделник утвърди изпращането на полева болница за лекуване на бежанци в Западна Украйна. Очаква се тя да обработва към 100 пациенти дневно, съгласно офиса на Бенет.

В днешния ден се организираха договаряния посредством видеовръзка сред Русия и Украйна, но те бяха прекъснати ще продължат на следващия ден, тъй като и двете страни са имали потребност от " спомагателна работа за изясняване на обособените дефиниции ".

След началото на съветската инвазия в Украйна се проведоха три кръга от преговори между съветската и украинската страна в Беларус, само че те не доведоха до основни резултати. Бяха договорени филантропични коридори за извеждането на цивилните жители от градовете, където се водят интензивни сражения. Русия афишира всеки ден " режим на тишина " от 8 март, само че тя не се съблюдава във всички оповестени региони, а за нейното нарушение се упрекват и двете страни.

По-рано в четвъртък се организира първата директна среща на външните министри на Русия и Украйна в турския град Анталия, само че на нея също не бе реализиран прогрес. въпреки че страните са се договорили диалозите да продължат.

В неделя, обаче, съвсем едновременно и от Украйна, и от Русия, а по-късно и от Съединени американски щати обявиха за " значителен прогрес " в тези договаряния.

Същевременно френският президент Еманюел Макрон, немският канцлер Олаф Шолц и турския президент Реджеп Тайип Ердоган от време на време беседват и с Путин, и със Зеленски, само че до момента не са оповестили за реализиране на резултати от тези диалози.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР